In het Covid-19 testcentrum op Teunenberg Olen-centrum is afgelopen week gestart met een proefproject rond covid-sneltesten.

Om onderzoekers te helpen de resultaten op het juiste moment te analyseren, ontwierpen medewerkers van technische dienstverlening lokaal bestuur Olen een handig controlesysteem met lichten.

Het resultaat van een covid-sneltest is al na 15 minuten bekend. Echter als de testafnemer enkele minuten te vroeg of te laat het staal analyseert, zijn de gegevens compleet onbruikbaar.

Na 15  minuten verschijnt er een groen licht wat aangeeft dat het resultaat bekend is. Enkele minuten later waarschuwt een oranje lamp dat de tijd van het controlemoment bijna verstreken is. Tot slot is er een rode lamp die aangeeft dat het testresultaat onbruikbaar is.ts in beslag en is gebruiksvriendelijk door de eenvoudige elektronicasturing.

Olen is een van de drie testcentra in Vlaanderen die geselecteerd zijn voor het proefproject rond coronasneltesten. Het coronatestcentrum is een project van de huisartsenkring in samenwerking met de lokale besturen van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lille, Kasterlee, Olen, Vorselaar en Westerlo. (neteland)